Смањује се број пацијената у ковид болницама

У Србији се смањује број пацијената у ковид-болницама, тешких болесника на респираторима, као и број умрлих, али је и даље велики број прегледа у ковид-амбулантама, изјавио је министар здравља Златибор Лончар. Он је после седнице са директорима ковид-болница навео да је данас из ковид-система изашао Клиничко-болнички центар Звездара и да ће већ сутра примити редовне пацијенте. Додао је да ће Ортопедска болница Бањица прве пацијенте примити за четири до пет дана.

Од када је Црна Гора отворила границе за српске држављане уз обавезно поседовање теста не старијег од три дана, број захтева за тестирањем на коронавирус се повећао. Зато су данас почеле са радом додатне лабораторије за пи-си-ар тестирање на лични захтев. Ипак, како бележи наш репортер, ред испред Торлака и даље је дугачак.

Председник Александар Вучић састао се са представницима Хрватског националног вијећа у Србији. Састанак је одржан у згради Генералног секретаријата председника Републике, а након тога медијима се обратила Јасна Војнић, председница Хрватског националног вијећа. Истакла је да је разговор са Вучићем био изузетно конструктиван. Војнићева каже да је, три године после потписане декларације о положају мањина у Србији и Хрватској, дошло до помака у многим областима, а да остаје кључно питање загарантованог мандата у скупштини за ту мањину.

Европска унија разматра могућност увођења санкција појединцима у Белорусији који су повезани са насиљем и изборном преваром, изјавила је министарка спољних послова Шпаније Аранча Гонзалес Лаја. Она је најавила да ће лидери Европске уније о ситуацији у Белорусији разговарати сутра. После недавних председничких избора у Белорусији, које многи сматрају непоштеним, у тој земљи су избили масовни протести. Председник Александар Лукашенко поручује да неће под притиском напустити функцију.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи