Вучић - Учествоваћемо у разговору у Белој кући

Председник Александар Вучић изјавио је да ће Београд учествовати у разговорима у Белој кући, које је за 2-ги септембар најавио специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел, и истакао да Србија није у позицији да одбија разговоре. Он је за Телевизију Пинк навео да ће теме састанка бити економске, што су, каже, важне теме за нашу земљу.

Вучић је истакао да Приштини није циљ слобода протока капитала, робе и услуга, већ само да дођу до коначног решења без преговора, а то је признање независности. Рекао је да не сумња да ће бити још провокација с њихове стране, попут данашњег упада у заштићену зону манастира Дечани где су настављени радови на магистралном путу Дечани-Плав.

Председник Александар Вучић изјавио је да размишља о два концепта по питању Владе - коалицији са једном странком или концентрационој Влади, и да је, тренутно, ближи првом концепту. Додао је да политички посматра и разматра шта се дешава у свету и у Европи, како би било донето најбоље решење за земљу и грађане и најавио да ће предлог саопштити ускоро.

Од сутра грађани Северне Македоније, Хрватске, Бугарске и Румуније при уласку у нашу земљу морају да имају негативан Пи-Си-Ар тест не старији од 48 сати, саопштила је после седнице Кризног штаба, докторка Дарија Кисић Тепавчевић. Нагласила је да се те мере се не односе на наше грађане који долазе из ове четири земље и додала како је донета одлука да рестрикције за улазак грађана Црне Горе у нашу земљу престају да важе.

Црна Гора ће сутра отворити границе са Србијом, Босном и Херцеговином, Албанијом и Северном Македонијом, најавио је директор Института за јавно здравље  Бобан Мугоша. Он је за Телевизију Вијести рекао да ће за улазак грађана из тих земаља у Црну Гору највероватније бити потребан негативан Пи-Си-Ар тест или серолошки ЕЛЕСА тест.

Здравствени систем се постепено растерећује. Две болнице изашле су из ковид система - Институт за реуматологију и Клиника за дерматовенерологију Клиничког центра Србије. Институт за реуматологију се у понедељак враћа у редован режим рада.

Биланс жртава у експлозији у главном граду Либана Бејруту је скоро 180 настрадалих, 6 хиљада повређених, а најмање 30-оро људи води се као нестало, саопштиле су Уједињене нације. Експлозија је оштетила шест болница и више од 20 клиника, 120 школа, више од 50 хиљада резиденцијалних објеката, као и више од 170 хиљада станова. Канцеларија Уједињених Нација за координацију хуманитарних послова саопштила је да се, ипак, не очекује несташица хране.

У четвртфиналу фудбалске Лиге шампиона у Лисабону, у 21 час састају се Барселона и Бајерн. Победник ће се у полуфиналу састати са бољим из сутрашњег меча Манчестер Сити-Лион. Први полуфиналисти су Пари Сен Жермен, који је елиминисао Аталанту, и Лајпциг, који је синоћ са 2:1 савладао мадридски Атлетико.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара