Вирус укроћен? Русија произвела вакцину против ковида 19

Број заражених коронавирусом у Србији опада и тај добар тренд, процењују стручњаци, требало би да се настави до септембра, кад крећу нови изазови. Хоће ли постојеће мере бити довољне у наредном периоду, где су и који су могући ризици од поновног пораста броја заражених и на који начин ће се живот враћати у редован ток – то су нека од питања за епидемиолога проф. др Бранислава Тиодоровића.

Москва је демонстрирала довитљивост и надмоћ - овако је председник Русије Владимир  Путин објавио прву на свету регистровану вакцину против ковида 19. Шта овај тријумф значи Русији, а шта целој планети, па и Србији разговарамо са колегом Бранком Влаховићем, дописником Новости из Москве.

Положај Срба у земљама окружења није добар. Политичка, културна и верска права Срба највише су угрожена у Црној Гори, посебно после доношења Закона о слободи вероисповести, док је најбоља ситуација у Мађарској и Румунији. То је резиме годишњег Извештаја Напредног клуба, који већ 12 година прати и анализира положај сународника у земљама региона. Детаљније о томе говори историчар Чедомир Антић.

Македонија, месец дана од парламентарних избора још није добила нову Владу. Преговори социјал демократа Зорана Заева са албанском партијом ДУИ не дају резултат. Какав је расплет могућ и да ли је нова политичка криза на помолу питамо Милутина Станчића, оснивача културно-информативног центра Спона.

Уредник и водитељ Ана Томашевић    

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи