Опасне материје ту око нас

Недавна експлозија опасних материја у Бејруту однела је више од 150 људских живота. Трагедија у којој је повређено око 6000 особа и уништено 300 000 домова наметнула је питање колико се поштују законске норме приликом складиштења и превоза опасних материја. Правилно складиштење опасних материја је један од кључних процеса у ланцу снабдевања.

Уколико познајемо њихове особине лако можемо и поставити услове складиштења, паковања и тиме спречити настанак акцидентне ситуације. Пракса је показала да правна лица која имају регистровано складиште често долазе у ситуацију да складиште опасне материје, не познавајући њихове особине, и тиме доводе у потенцијалну опасност имовину, запослене и животну средину. Који се прописи односе на услове складиштења? У Србији недостаје јединствен пропис који би дефинисао услове складиштења опасних материја. О свему томе у нашој емисији говори Жужана Шандор Милошевић, директорка Делта-Пака и стручни саветник за хемикалије, саветник за транспорт опасне робе, одговорни пројектант у области технолошких операција и заштите од пожара.

Академија омладинског предузетништва (АОП) је пројекат заснован на бесплатној едукацији младих са територије Републике Србије, са циљем развијања предузетничког духа и идеја и промоције предузетништва. Гост у студију биће Александар Јаковљевић, програмски директор АОП.

О фотографији ће у нашој емисији говорити Дарко Дозет, фоторепортер новосадскг листа "Дневник", новинске агенције Тањуг и Компаније Новости. Дарко је сарађивао са најугледнијим светским новинским агенцијама, Ројтерс, Европском прес фото агенцијом, Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали готово сви светски листови и магазини.

Аутор је пројекта „Корени душе" посвећеног Косову и Метохији, коаутор пројекта „Сведоци трајања" који приказује српску културну баштину у Румунији И аутор фото монографије "Чувари успомена и сведоци историје" посвећене колегама фоторепортерима од Другог светског рата до данас.

О фотографији као хобију говориће наш колега Иван Јовановић.

Из Америке ће нам се и овог пута јавити Александар Жигић.

Уредник и водитељ: Драгана Живојновић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи