Чувајте се сеносиликафобије!

Можда сте мало теже прочитали, али - да! Ако је судити према многим текстовима на многим интернет страницама, постоји и ова врста страха или фобије. Сеносиликафобија је страх од празне чаше пива! И само нам још она фали крај свих других фобија које потенцијално чекају свој тренутак да нас нападну, посебно у ово стресно време глобалне борбе са вирусом корона! Но, помињемо је зато што, изгледа, постоји, а и зато што ће на данањи дан ова реч сигурно бити често изговарана. Последњи петак у августу је, наиме, Светски дан пива, па ће се широм планете говоити о разним, позитивним и негативним, аспектима уживања у том вероватно најпопуларнијем напитку чија се историја, баш као и вина, броји хиљадама година. У Јутарњем програму о култури конзумирања пива разговараћемо са Дејаном Мишковим, главним и одговорним уредником магазина "Beer Style".

Поводом трагедије у Бејруту, осврнућемо се и на регулативу, али праксу складиштења опасних материја у нашој земљи у разовору са Драгославом Томановићем, председником крагујевачког Удружења за безбедност и здравље на раду. А од Тијане Котарац из ПР службе Туристичке организације Будве чућемо више детаља о њиховој иницијативи да се туристима из Србије ипак омогући долазак на црногорско приморје са елиса серолошким или ЕЦЛИА тестом.

 

Као и увек у Јутарњем програму, можете да очекујете све најважније информације из свих области јавног живота, а с обзиром да је петак - ту је и наш наградни квиз.

 

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво