Расте број контролних прегледа

У односу на прошлу недељу број прегледа и пријема у ковид болнице је смањен, изјавио је министар здравља Златибор Лончар који је додао да сада расте број контролних прегледа. И даље је приметан прилив пацијената који имају јако тешке клиничке слике, укључујући оне који су млађег узрасног доба, речено је након састанка.

Лончар је након састанка са директорима ковид болница рекао да тренутно у Београду у ковид болницама има довољно места, а да ће данас један број пацијената из Пожаревца и Краљева бити пребачен у главни град, како би се и у тим градовима ослободила места.

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић каже да, иако је оболелих за 30 одсто мање него у најинвазивније време, ипак је број оболелих значајан за Београд.

Наглог раста оболелих нема ни у Војводини, већ се последњих пет дана број оболелих константно одржава рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Министар Лончар је апеловао на све грађане да буду одговорни и придржавају се прописаних мера заштите, јер ће се ситуација са коронавирусом смирити једино у том случају.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да Београд има капацитете, ресурсе и дипломатски утицај да буде петоструко успешнији у акцији отпризнавања него Приштина у акцији признавања независности Косова. Оценио је да је јасно да се не може рачунати да ће Приштина поштовати било какав договор. Ђурић за РТС каже и да нема сумње да они који су пре 20 година подржавали независност Косова то и данас чине.

Председник Александар Вучић најавио је неколико великих инфраструткурних пројеката. Вучић је саопштио да је данас коначно донета одлука да се крене у изградњу брзе пруге Београд-Ниш. "То је 204 километара, укупна дужина пруге, на којој ће возови моћи да иду до 200 километара на сат. Од Београда до Ниша за сат и двадесет минута до краја 2023. године", рекао је Вучић у видео снимку објављеном на инстаграм налогу. Најавио је да ће уговор бити потписан у наредна три месеца. Друга вест тиче се 70 општина централне Србије, а председник је истакао да ће ускоро бити потписани уговори за изградњу канализације и фабрика за пречишћавање воде. "Најбрже, до 2021. добијају Крагујевац и Ниш. Само у Крагујевцу, то ће бити више од 600 километара цеви", нагласио је Вучић.

У 93 улице Београда, од данас кружи 18 специјалних возила Комуналне милиције, која снимају непрописно паркиране аутомобиле. Током ове седмице, у оквиру Система електронске контроле возила, биће само снимана ситуација. Од следећег понедељка, 03. августа, свако ко направи прекршај добијаће на кућне адресе обавештење са сликом, местом прекршаја, висином казне која би била наплаћена, информацијом да је још увек тест фаза, као и молбом да то више не чине. Наплата казни, почиње 10. августа.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи