Епидемиолошка ситуација у Србији и даље је нестабилна

У више од 35 градова и општина, на снази је ванредна ситуација. Од данас и у Трговишту. Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да за три наредна дана у ковид болницама у Београду има довољно места и додао да неће морати да прераспоређују пацијенте ни из главног града, ни из унутрашњости.

Лончар је, након састанка са директорима ковид болница, казао да то значи да до понедељка, по свим тренутним параметрима и у случају да буде нешто лошији сценарио, у свим болницама има довољно капацитета. Подсетио је да се за јесен и зиму планирају и две нове болнице у Београду и Крушевцу. Лончар је најавио да ће у понедељак бити завршени радови на лабораторији Ватрено око у Нишу.

У Бриселу се настављају разговори експертских тимова Београда и Приштине. Представници Београда данас ће са европским посредницима разговарати о економској помоћи региону. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, каже да представници Приштине одбијају преговоре о економској сарадњи и да зато неће присуствовати данашњем састанку о тој теми.

Косовски председник Хашим Тачи и премијер Авдулах Хоти сложили су се да не треба дозволити да се процес дијалога са Београдом спусти на технички ниво. Тачи истиче да насупрот томе, мора да се догоди међусобно признавање, потпуно поштовање територијалног интегритета и потом решавање других питања.

Полиција је у Србији ухапсила 11 људи, држављана наше земље, Црне Горе, Аустралије и Филипина осумњичених да су од 2011-те стварали, промовисали и организовали  најмање 16 лажних инвестиционих платформи користећи се интернетом и онлајн веб страницама.  Широм света су инвестирали у лажне инвестиционе платформе за бинарне опције. Постоји основана сумња да су организатор и припадници ове групе прибавили противправну имовинску корист  у износу од преко 70 милиона долара.

Маса Турака пробила је полицијску блокаду и појурила ка Аји Софији у Истанбулу где се одржава прва муслиманска молитва од 1934-те. Неколико хиљада грађана који нису могли да приђу Аји Софији опколили су околне улице. За безбедност је задужено 20 хиљада полицајаца, а ту је и више од 700 лекара. Због пандемије, власти су ограничиле број људи који присуствују првом намазу на 1453-оје, јер управо тај број симболизује годину када су Турци покорили Константинопољ.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Владимир Михајловић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи