Палијативна нега у условима епидемије

Колико поштујемо актуелне епидемиолошке мере и у којој мери се то види у бројевима позитивних на корона вирус? Каква је ситуација у земљи и у иностранству, сазнајемо од наших дописника.

Палијативна нега и збрињавање усмерени су ка болесницима који се налазе у терминалним фазама и животно су угрожени. Самим тим, током актуелне епидемије, они су међу здравствено најосетљивијим и најрањивијим групама. Како се сада, имајући све то у виду, одвија палијативна нега и са којим изазовима се суочавају и болесни и они који им помажу, објашњава др Миљана Дамјановић из центра „Belhospice".

Највећи интернет претраживач на свету, Google, најавио је да ће забрањивати коришћење своје платформе за промоцију теорија завере о COVID 19 пандемији. О ширењу дезинформација на интернету, монополу неких друштвених мрежа, као и законским правима и одоговорности провајдера, разговарамо са Војиславом  Родићем, ИТ консултантом.    

Пандемија корона вируса "заразила" је и највеће светске произвођаче. Међу првима, оболео је сектор ваздушног саобраћаја - од компанија до произвођача авиона. Један од највећих, - "Боинг", одлучио је да убрза затварање производње свог највећег авиона- популарног Jumbo Jeta. Овај авион слови за икону авиосаобраћаја. У историји ваздухопловства забележен је као први који је претворио дугачка путовања у масовни феномен. Шта је овај модел авиона значио за развој авиосаобраћаја и шта ће значити његов одлазак у пензију? О томе, Петар Војиновић, уредник портала Tango Six.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи