Епидемиолошка ситуација у Србији је и даље нестабилна

Због ширења вируса корона, ванредне мере на снази су у више од 30 градова и општина, од данас и у Косјерићу. Нови подаци биће објављени на прес конференцији Кризног штаба, уз пренос на Првом програму Радио Београда.

После састанка са директорима ковид-болница, министар здравља Златибора Лончар изјавио је да тренутно у Београду има довољно места. Директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије Горан Стевановић каже да је број пацијената који се примају и отпуштају са те клинике уравнотежен.

Према последњим подацима, у регионалном ковид-центру у Новом Пазару лечи се 167 пацијената, а од последица вируса корона преминула је једна особа. Два пацијента су на респиратору, а шест на кисеонику. У четири ковид-болнице у Врању од вируса корона лечи се 188 пацијената, а у последња 24 сата умро је један пацијент.

Због погоршања епидемиолошке ситуације, држављанима Србије од поноћи ће бити забрањен улазак у Шпанију, потврдила је за Танјуг амбасадорка Србије у тој земљи Катарина Лалић. Та одлука, каже, важиће до краја јула.

У Београду се одржава Осма НАТО недеља. Шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је да односи Србије и НАТО-а представљају деликатно питање, оптерећено наслеђем из прошлости, али да су сви одговорни да се заједничким напорима обезбеди трајна стабилност у региону. Амерички амбасадор Ентони Годфри оценио је да је сарадња корисна и за Србију и за НАТО. Додао је да се ради на томе да се у Србији промени перцепција НАТО-а и Сједињених Америчких Држава.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем о напретку наше земље у процесу евроинтеграција, владавини права и даљим корацима које ће МУП предузети у оквиру Поглавља 24. Било је речи и о помоћи из
различитих фондова Уније која се, пре свега, односи на заштитну опрему за полицијске службенике током епидемије вируса корона. Фабрици је истакао да су фондови отворени и за подршку МУП-у, у оквиру Поглавља 24.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи