На снази нове мере заштите од Ковида 19

Србија улази у 21-ву недељу борбе против вируса корона. Ситуација је све тежа, а од данас су на снази нове мере. Обавезно је ношење маски на отвореном простору када није могуће обезбедити физичку дистанцу од један и по метар. Забрањено је окупљање на јавним местима у затвореном и отвореном простору истовремено више од десет људи. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од најмање метар и по. Ношење заштитне маске обавезно је на свим јавним местима у затвореном простору, што значи да су родитељи малолетне деце, као и деце са посебним потребама и њихови старатељи, дужни да обезбеде да њихова деца носе заштитну маску.

Привремена болница у Арени ће у наредном периоду примати и пацијенте којима је потребна кисеоничка потпора. После састанка са директорима Ковид болница, Златибор Лончар је рекао да је у току увођење инсталација неопходних за дистрибуцију кисеоника. Након неопходних припрема за прелазак у ковид систем рада спремни су и нови капацитети у Институту за медицину рада и Клиници за дерматовенеролигију. Очекује се да данас или ујутру приме прве пацијенте.

Грчка је продужила забрану уласка ваздушним путем у земљу до 31. јула држављанима земаља које нису чланице Европске Уније. Та одлука донета је након што је Европска Унија уклонла Србију и Црну Гору са листе ковид-19 безбедних земаља из којих је дозвољено путовање.

Завршене су данашње консултације о формирању Владе Србије. Председник Александар Вучић, разговарао је са председником СПАС-а Александром Шапићем, који очекује нови састанак за две недеље. Вучић га је, каже Шапић, информисао о државним питањима, попут Косова и Метохије и ситуације у вези са корона вирусом, а да конкретно о уласку СПАС-а у владу није било речи.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара