Где завршавају искоришћене заштитне маске и рукавице?

Због интензивирања епидемије коронавирусом и пораста броја оболелих, враћају се свакодневне конференције за новинаре Кризног штаба. Од наших дописника широм земље и иностранства сазнајемо каква је актуелна ситуација. Педијатра, др Радмилу Косић питамо да ли су симптоми оболевања код деце сада интензивнији и на шта би родитељи требало да обрате пажњу.

Све су бројнији научни чланци и истраживања који упозоравају на опасност од повећаног броја бачених маски и рукавица, као и остале пластике, који завршавају у морима и океанима, и тиме угрожавају живи свет. Колико је у том ланцу исхране угрожено здравље човека и како сачувати природу? Саговорник: Душка Димовић, директорка регионалног Светског фонда за природу.

О исхрани у време епидемије, врсти намирница којима би требало појачати имунитет, прилагођавању исхране летњим температурама, као и о хигијени при припремању, одлагању и чувању намирница лети, разговарамо са др Јеленом Гудељ-Ракић, специјалистом хигијене исхране из Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут".

У извештају Светског инвестиционог форума, српски ИТ сектор сврстан је међу „топ 3" у свету. Србија је на петом месту у свету у области блокчејн програмирања, а све боље резултате остварује и у гејминг индустрији, - вест је коју су ових дана објавили и домаћи медији. О положају ИТ сектора код нас и каква је државна стратегија за развој тог сектора, говори Стефан Бранковић, програмер и предузетник.

У данашњем Магазину на Првом, туристичку разгледницу шаљемо из Беле Цркве.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи