У ковид систему ускоро и Институт за реуматологију

Епидемиолошка ситуација у Србији све је тежа. У дану за нама најгори подаци од почетка пандемије. Умрло је 18 људи а заражено још 386 особа. На респиратору је 130 пацијената. Најтеже је у Београду. У Шапцу од јуче нових 78 случајева. Пуне се и болнички капацитети у Војводини.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је за РТС да подаци од претходне ноћи не охрабрују, као и да је током јучерашњег дана и протекле ноћи само у Београду било више од 3 000 прегледа, само на Инфективној клиници 318. Од тога било је око 270 пријема, што у Београду што у унутрашњости, додао је Лончар. Поручио је да ти подаци показују како се ми понашамо и како се лично боримо против ковида 19. Нагласио је да је привремена болница Арена ограничена само за пацијенте који нису за полуинтезивну и интезивну негу, као и да привремене болнице добијају и Крагујевац и Ниш. Од понедељка, каже, и Институт за реуматологију постаје ковид болница.

"Већ у понедељак Институт за реуматологију ћемо претворити у ковид болницу. Пацијенте који су на болничком лечењу иду у Клинички центар на једну или две клинике, а цео капацитет Института за реуматологију ћемо претворити у ковид болницу јер немамо избора", рекао је Лончар.

"Молио бих људе да схвате у каквом се положају налази наш здравствени систем који жели свакоме од њих да помогне", истакао је министар.

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да је током синоћних протеста ухапшена 71 особа и да ће они наредних дана бити процесуирани пред надлежним правосудним органима. Он је навео да је протеклих дана повређено 130 полицајаца, као и да је тај број већи, али да је њих 130 морало да затражи лекарску помоћ. Ребић је на конференцији за медије рекао да међу ухапшенима има држављана Црне Горе, Босне и Херцеговине, Велике Британије, Туниса.

Жетва пшенице у Србији у пуном је јеку, а очекује се да ће овогодишњи род бити око 2,6 милиона тона. Од тога би, после подмирења домаћих потреба, више од милион тона требало да оде у извоз. Приноси су разнолики - у Банату испод, а у централној Србији и Мачви изнад просека, док је квалитет зрна добар. Произвођачи пшеницу за сада углавном лагерују јер су незадовољни откупном ценом која се креће од 17 до 18 динара за килограм.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи