Светски дан становништва

Светски дан становништва, 11. јул, установљен је 1987. године када је светска популација достигла пет милијарди становника, како би се скренула пажња на актуелна питања и потребе људи. Данас нас има преко седам и по милијарди и тај број све брже расте. У Србији нас, с друге стране, има све мање с тенденцијом даљег опадања броја становника и даљег раста просечне старости. О актуелним темама везаним за тендендције у Србији и свету, разговараћемо с Јеленом Хрњак из удружења Атина, која је учествовала у једној занимљивој дебати на ову тему.

Осим о овој теми, у јутарњем програму говорићемо о занимљивим људима и догађајима широм наше земље. Тако ћемо, на пример, чути разговор с наставницом Олгицом Спасојевић из ОШ "Петар Лековић" у Пожеги, која је освојила прво место на конкурсу „Магија је у рукама наставника".

Чућемо и веома занимљиву репортажу о младим јагодинским дизајнерима који су пре две године пројектовали јахту тримаран, а сада су направили ново пловило. Запослени су у фирми која производи опрему за најпознатије светске брендове, а дизајнирање необичних пловила раде више из љубави и задовољства.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Будите уз ваш Радио Београд 1!

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се