Ванредна ситуација у Београду, нове мере Владе

Влада Србије је донела нове мере заштите за Београд. Ограничава се рад угоститељских објеката и ноћних клубова од 23 до 6 часова наредног дана. У затвореним просторима, обавезно је ношење заштитних маски, и поштовање физичке дистанце од 1 и по метар. Заштитне маске се морају носити и у јавном градском, приградском и међуградском превозу. У супротном, прописана је казна од 5 хиљада динара. Забрањују се окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500. Мере важе до 18-ог јула. Влада Србије још једном апелује на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих. У Београду је претходно проглашена ванредна ситуација због погоршане епидемиолошке ситуације.

Од јуче у 10 часова до данашњег пресека у исто време, у Новом Пазару од коронавируса је преминуло пет особа. Једна особа налази се на респиратору новопазарске болнице. У болници у Новом Пазару је смештено 205 ковид позитивних пацијената. Координатор те болнице Мирсад Ђерлек каже да лече и пацијенте из Сјенице. Тако је општа болница постала регионална болница.

"Здравствени радници су нам преуморни али имамо и бројну родбину пацијената која је стално присутна. Молим све за стрпљење и спуштање тензија. Данас стиже још 10 респиратора. У току дана биће монтирана војна болница са 150 лежајева, са којом ће доћи 25 војних лекара и 15 техничара. Основаћемо и два шатора испред инфективног за тријажу са 6 доктора. Мислим и убеђен сам да можемо да будемо мирнији у односу на претходни период", рекао је Ђерлек.

Француски председник Емануел Макрон данас ће именовати новог премијера, након што су раније данас досадашњи француски премијер Едуар Филип и његова влада поднели оставку. Раније се званичним саопштењем огласила Макронова канцеларија да је Филип поднео оставку коју је француски председник прихватио. Реконструкција Владе је, наводи се, део Макронових напора да поправи ситуацију после кризе у вези са вирусом корона и разочаравајућих резултата његове партије на недавно одржаним локалним изборима.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Ненад Селаковић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се