Клиничко-болнички центри "Звездара" и "Бежанијска коса" враћају у систем ковид болница

Због тренутне епидемиолошке ситуације, у ковид систем се враћају клиничко-болнички центри Звездара и Земун, изјавио је министар здравља Златибор Лончар после састанка са директорима ковид болница. Рекао је и да се за викенд празни и Институт за ортопедско-хируршке болести "Бањица" како би од следеће недеље била на располгању за пријем ковид пацијената. Уколико буде потребе, како је рекао, болнице у Смедереву, Смедеревској Паланци, Пожаревцу и Аранђеловцу биће болнице за смештај оболелих од вируса корона. Хитне пацијенте и пацијенте са малигним обољењима примиће Клинички центар Србије и Војно-медицинска академија.

У последња 24 сата у Општој болници у Новом Пазару од корона вируса су преминуле три особе, а 75 је хоспитализовано, изјавио је координатор КОВИД болнице Мирсад Ђерлек. Он је рекао да се тренутно у тој болници налази 177 пацијената. Подсетио је да болница има опрему, али да се ствари троше у енормним количинама и да ће примити сваку донацију. Ђерлек је нагласио да болници не треба новац, већ средства и апарати.

На грчко-македонској граници Богородица-Евзони јуче и данас је враћено 780 држављана Србије, који су преусмерени на бугарско-грчки прелаз Кулата-Промахонос, саопштено је Тањугу из македонског МУП-а. Евзони, који је јуче радио неколико сати, затворен је у складу са препорукама и одлукама Европске уније. Наведено је како Евзони тренутно не поседује неопходну опрему за тестирање на корона вирус. Грађани Србије у Грчку могу да уђу преко прелаза Кулата-Промахонос, док грчке власти не буду промениле одлуку и отвориле прелаз Евзони.

У Русији је завршено седмодневно гласање на референдуму о изменама Устава. На основу 42 одсто пребројаних гласова, готово 76 одсто Руса подржало је измене, које ће Владимиру Путину омогућити још 2 мандата. Он је изјавио да није сигуран да ли ће хтети да буде на председничкој функцији толико дуго, с обзиром на то да ће 2036. године имати 83 године.

У Министарству културе представљена је апликација за мобилне телефоне "Квиз знања из српске културе". Министар Владан Вукосављевић рекао је да се ради се о "темељним и општеприхваћеним" знањима, али и бројним занимљивостима из области културе. Пројекат је замишљен као трајан, што значи да ће питања у континуитету бити додавана. Аликпација се може преузети са Гугл плеја.

Фудбалска Србија опростила се од легендарног играча, тренера и селектора Илије Петковића, човека који је на терену и ван њега оставио дубок и неизбрисив траг. Петковић, који је преминуо у 75-тој години од последица корона вируса, сахрањен је у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу. Од човека који је на терену и ван њега оставио дубок и неизбрисив траг, претходно су се на комеморативном скупу у Сава центру опростили представници јавног, спортског и културног живота Србије, министри.

Уредник емисије: Наташа Ракетић.

Уредник вести: Тина Амић.

Продуцент: Срђан Манојловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи