Премијерка Ана Брнабић у Новом Пазару - жаришту коронавируса

Премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар обишли су Општу болницу у Новом Пазару, како би се уверили у ситуацију у том граду у вези са епидемијом корона вируса. Премијерка и Лончар су разговарали са директором болнице Мехом Махмутовићем. Министар здравља је истакао да у болници има довољно и медицинске опреме и здравствених радника, да се изборе са растом позитивних на корона вирус. Председница владе Србије Ана Брнабић рекла је да је ситуација у вези са корона вирусом у Тутину комплексна, али да је једина разлика између стања у том месту и Новог Пазара, то што се у Новом Пазару ситуација политизује.

У Београду, Ужицу и Врању од јутрос је обавезно ношење заштитних маски у свим затвореним просторима. У местима где је проглашена ванредна ситуација, и наредних дана се очекује пораст оболелих, а уводе се и додатне мере. Од сутра на целој територији града Крагујевца биће забрањено окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет особа, уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите. Забрањено је организовање свечаности, спортских и других забавних манифестација. Рад угоститељских објеката ограничен је на период од 7 до 20 часова.  Забрањен је рад отворених и затворених базена, спа и велнес центара.

Чланице Европске уније усвојиле су листу земаља за које од сутра не важи рестрикција путовања у земље Шенгена. Међу 15 земаља налази се и Србија.

Данас се завршава пауза за све грађане у отплати кредита. Мораторијум, који је почео да се примењује 30-ог марта, трајао је 90 дана. Како у Народној банци Србије кажу, банке су у обавези да, без додатних трошкова, обавесте клијенте и доставе им нови план отплате, са увећаним ратама, на основу камата за три месеца мораторијума. Према подацима Удружења банака, седам одсто грађана и око 10 одсто привредника одбило је могућност одлагања плаћања дуговања.

Најбољим наставницима, учитељима и стручним сарадницима који су више од три месеца, због  пандемије вируса корна, реализовали наставу на даљину, уручене су награде у оквиру конкурса "Магија је у рукама наставника". Конкурс, који су реализовали Министарство просвете, Налед и Ју-Ес-Ејд, уз помоћ Радио телевизије Србије,  посвећен је избору и афирмацији најбољих примера образовног процеса на интернету.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара