Генетика и вирус корона

Стручњаци из наших научних и здравствених установа учествују у три пројекта којима би требало да допринесу супростављању вирусу корона.

У каквој су вези генетика са отпорношћу на вирус корона - питање је којим се бави прво истраживање, које би требало и да одговори како се зараза ширила и куда је путовала по свету. Осим истраживања који типови особа су подложнији зарази, истражује се и које су се варијанте вируса налазиле у популацији. Трећа истраживачка прича покушаће да идентификује параметре у имунолошком систему који су битни за праћење тока, прогнозу и исход болести.

Колико су ова истраживања значајна за развој нових метода у лечењу од вируса корона ? Саговорница емисије је др Јелена Беговић, директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду и главна координаторка лабораторије "Ватрено око".

Уредник - Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара