Вучић: Очекујем велике притиске у вези са косметским проблемом. Србија мора да се пита

У претходном дану у Србији није било преминулих од „ковида-19", а оболело је 69-оро људи. Привремена ковид болница на београдском сајму која је почела да ради пре два месеца затвара се данас. Државни секретар Министарства здравља Берислав Векић каже да је почело премештање пацијената.

У приватном дому за старе у Петроварадину заражено је 16 корисника и шест запослених, незванично сазнаје ЕР-ТЕ-ЕС. Седам корисника дома пребачено је у Клинички центар Војводине, док остали имају блажу клиничку слику. 

Председник Александар Вучић изјавио је да очекује велике притиске по питању решавања косовског проблема, али да ће у том процесу и Србија морати да се пита. Због тога сматра да је важно да, после избора, добијемо снажну владу. Коментаришући ранију изјаву Хашима Тачија да ће Приштина учествовати у дијалогу с Београдом само уз посредство Сједињених Америчких Држава, Вучић је рекао да не разуме како приштинска страна жели да буде на путу ка Европској унији, а не жели да разговара са европским представницима.

На административном прелазу Јариње, камиони са српском робом од недеље чекају да прођу, јавља репортер ЕР-ТЕ-ЕС-а. Пролаз је омогућен само возилима са српским регистарским ознакама који превозе страну робу, као и камиони са страним ознакама и они са територије јужне покрајине. Путнички саобраћај се одвија без дужих задржавања. Адриатик Ставиљеци, портпарол царинске службе у Приштини, рекао је раније за ЕР-ТЕ-ЕС да је више од 20 камиона са српком робом ушло на Косово и Метохију са документацијом на којој је означена косовска државност.,

У Лозници је отоврена фабрика америчке компаније Адиент у Лозници која ће производити пресвлаке за аутоседишта. Председник Александар Вучић рекао је на отварању да је у фабрици већ запослено више од 800 људи и да се очекује запошљавање укупно хиљаду и 500 радника. Додао је да је међу запосленима 70 одсто жена. У погон површине 13 хиљада квадратних метара уложено је више од 20 милиона долара.

У свету је коронавирусом тренутно инфицирано више од 6 и по милиона људи. Преминуло је готово 390 хиљада, а опоравило се више од 3 милиона. У Русији је пријављено још 8 хиљада и 800 нових случајева заразе. Градоначелник Москве каже да ће маске можда остати обавезне до почетка кампање за масовну вакцинацију, у октобру. У Северној Македонији поново се уводи полицијски час због повећања броја заражених у последњих неколико дана. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Александар Радовић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара