Ромска заједница после пандемије

Ромска заједница у Европи нашла се у веома тешкој економској ситуацији услед кризе коју је изазвао корона вирус. Како превладати проблеме у којој се нашла најмногољуднија европска етничка мањина, била је тема онлајн дебате коју је организовала Канцеларија Ромских иницијатива заједно са европским званичницима, европарламентарцима и борцима за људска права.Саговорник емисије је директор Ромских иницијатива, Жељко Јовановић.

Европска комисија против расизма и нетолеранције (ЕЦРИ) саопштила је да је Србија само делимично усвојила препоруке из 2017. године када је реч о  забрани говора мржње појединих народних посланика и званичника, као и веће заступљености припадника ромске националне мањине  у државној служби.

Уредник емисије: Бранко Ђурић

Водитељи: Уна Бериша и Јелена Тејић

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара