Изгласана нова косовска влада, за Српску листу два места

Посланици у косовској скупштини изгласали су нову Владу, са 61 гласом "за". Нови премијер Авдулах Хоти претходно је у експозеу рекао да је дијалог са Београдом од виталне важности, те да су улоге Европске уније и Сједињених Америчких Држава у том процесу неодвојиве. Српска листа ће у новој Влади имати два места. Горан Ракић је потпредседник нове владе и министар локалне самоуправе, а Далибор Јевтић остаје на функцији министра за заједнице и повратак.

Председник Александар Вучић изјавио је да Србија због приштинских мера реципроцитета губи око милион евра дневно. Вучић је обишао радове на реконструкцији пута Нови Пазар - Тутин и поручио извођачу радова, турској компанији Ташјапи, да убрза радове. Пројекат је вредан 24 милиона евра, а обезбеђен је турским кредитом. Вучић је претходно обишао радове на изградњи пута Карајукића Бунари - Расно на Пештеру у близини Сјенице. Најавио је улагања у инфраструктуру, као и потписивање уговора за изградњу аутопута од Пожеге до Брњице и касније Бољара.

Власница дома за стара лица "Радост" у Неготину 60-тогодишња Б.Д ухапшена је због сумње да је директорку те установе, подстрекивала да не пријави симптоме вируса код корисника дома. На терет јој се ставља тешко дело против здравља људи за које је предвиђена казна од две до 12 година, наводе медији. Током епидемије у дому је оболело 49, а преминуло шест корисника.

У свету је ковидом 19 заражено око 6 милиона и 400 хиљада људи, а умрло је више од 382 хиљаде. Италија је отворила регионалне границе после три месеца блокаде услед пандемије, што је довело до појачаног саобраћаја и гужве на железничким станицама и трајектним пристаништима. Дозвољени су и доласци из подручја Шенгена без обавезе карантина. Кинески град Вухан завршио је масовно тестирање на корона вирус скоро свих 11 милиона становника, које је открило 300 асимптоматских преносилаца и ниједан активни случај Ковида 19.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара