Колона камиона на Јарињу

Стотинак камиона и даље чека да из правца Рашке пређе административни пункт код Јариња према Косову и Метохији, јер централне власти у Приштини трећи дан не дозвољавају улазак робе без ознака косовске државности и посебних дозвола за возила којима се роба превози. Према сазнањима РТС-а, ноћас је био омогућен пролаз камионима који Косово и Метохију користе као транзит. Осталим камионима који возе робу за купце у косовским градовима пролаз је забрањен без испуњавања услова које је недавно наметнула одлазећа косовска влада Аљбина Куртија.

Већина камиона је паркирана уз пут према пункту Јариње од почетка примене нових мера косовске владе, а возачи чекају од предузећа за која превозе робу да им дају даље смернице или проследе нове дозволе за улазак на Косово и Метохију које захтевају централне власти на Косову и Метохији.

Како јавља наш репортер, прилично је конфузна ситуација влада на пункту Јариње. Тај прелаз на северу Косова и Метохије је један од неколико на којима је косовска влада новим мерама дозволила копнени саобраћај. До јуче поподне преко тог пункта могло је да се уђе на Косово и Метохију без негативног теста на корона вирус или одласка у седмодневну изолацију. Синоћ и данас преко пункта Јариње се може једино уз обавезан одлазак у самоизолацију.

Не смирују се нереди широм Америке због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. У више од стотину градова ухапшено је 4400 људи, а у сукобима са полицијом погинуле су три особе, рањене су десетине. Национална гарда рапоређена је у 15-ак савезних држава, у многим градовима уведен је полицијски час. Испред Беле куће у Вашингтону - полиција је сузавцем растеривала демонстранте у моменту када се председник Трамп обраћао нацији. Незадовољан због тога што ситуација на улицама измиче контроли, Трамп је запретио мобилизацијом свих државних војно-полицијских служби. Себе је назвао председником "реда и закона", истичући да је његова највећа дужност да брани земљу и амерички народ.

Мали матуранти данас у школским клупама раде пробни тест из математике. Јуче су радили тест из српског‚ односно матерњег језика од куће, као и пробни комбиновани тест. Данас их ђаци предају попуњене, када дођу на проверу знања из математике. Правила пробе мале матуре значајно су измењена, јер се и настава одржава електронски услед пандемије корона вируса.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи