Почиње исплата новчане помоћи од 100 евра

За новчану помоћ од 100 евра до јутрос у осам часова пријавило се 4,2 милиона грађана, изјавио је министар финансија Синиша Мали и подсетио да данас почиње исплата грађанима који су се пријавили телефоном или преко интернета. Министар је навео да ће држава исплаћивати новац за око пола милиона грађана дневно и подсетио да пријава траје до 5. јуна, а да ће они који се буду пријавили последњег дана новац добити најкасније до 7. јуна. Истакао је да је та мера донета како би подстакла потрошњу и допринела развоју српске економије и привреде.

Мађарска је отворила границе за држављане Србије, саопштио је на граничном прелазу Реске министар спољних послова те земље Петер Сијарто, после сусрета са министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић. Грађани Србије од 10 часова могу да уђу у Мађарску без теста на Ковид 19 и двонедељног карантина, на свих девет граничних прелаза. Министарка Јоксимовић је истакла да овим показујемо да је наша сарадња партнерска и резултат правог добросуседства које негујемо.

Са смањењем броја заражених, затварају се и Ковид болнице. Данас се у систем враћају Клинички центар у Нишу и Институт за ортопедско-хируршке болести „Бањица" у Београду, који су дезинфиковани, запослени тестирани и почели су да примају прве пацијенте.

Привремена болница на Новосадском сајму се затвара, а до петка из ковид система излази и КБЦ Звездара, одлучено је данас на састанку министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи