Бајинобаштанска иницијатива за нерадну недељу за запослене у трговинама

Ако смо током, не једног, већ више дана полицијског часа због борбе против вируса корона, могли да не идемо недељом у куповину - зашто не бисмо могли у редовним околностима? Верујемо да би одговор многих на ово питање био потврдан. А велики број привредника у Бајиној Башти је управо тај аргумент истакао као кључни у званичној иницијативи упућеној Општинском већу које је, на седници одржаној пре два дана, исту начелно и прихватило. Тако ће запослени у продавницама прехрамбене и мешовите робе у тој варошици у Западној Србији бити можда први који ће успети да добију оно што желе многе њихове колеге широм земље - један дан правог викенда. Иако се о овоме код нас говори, интензивно и на различитим нивоима, већ више од годину дана, питаћемо Радослава Топаловића из Самосталног синдиката трговине Србије да ли смо сада корак ближе остварењу циља и жеље многих продаваца. А биће то тема и нашег "Питања јутра".

Почела је и набавка комплета уџбеника за наредну школску годину за основце преко школа на рате. И ове године, а за многе родитеље посебно ове тешке године, биће то додатни удар на већ исцрпљен кућни буџет, посебно прве рате које треба платити овог и следећег месеца. Какво је интересовање проверићемо у разговору са директорком ОШ "Борислав Станковић" у Београду Радом Ракочевић.

У Јутарњем програму бићете у прилици да чујете више и о новим одлукама Владе Грчке у вези са овогодишњом туристичком сезоном у тој земљи, за шта су и те како заинтересовани многи у нашој земљи. Како се сутра обележава Светски дан културне различитости, представићемо вам и пројекат који су управо тим поводом осмислили кинеска глумица, продуценткиња и редитељка Тиан Шуи и пантомимичар Марко Стојановић. А поћи ћемо у сусрет двама он-лине догађајима - дебати "Уметност отпора пандемији" у организацији Завода за проучавање културног развитка у Београду и Регионалној смотри Хортикултурних библиотека и књижница на Златибору.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи