Челик из Србије на тржиште ЕУ - са или без квота за извоз?

Да ли би српски челик ускоро могао да крене на тржиште ЕУ без ограничења или ће смедеревска Железара и даље морати да рачуна на квоте за извоз у Европску унију? Ово питање свакако занима неколико хиљада запослених у Смедереву, на које би могла утицати промена на тржишту од 1. јула, али и комплетну српску привреду, јер је смедеревска Железара наш највећи извозник и суштина економског раста.

Да ли ће Брисел изузети Србију из европских квота, од чега зависе договори званичника?  Шта би то значило за српску Железару и комплетну привреду? Саговорник емисије је Љубодраг Савић, професор Економског факултета.

Бруто домаћи производ ће бити нижи за око 1,5 одсто ове године, због ефеката пандемије и предузетих мера за њено сузбијање, процена је Народне банке Србије. Очекује се да ће у наредној години бити остварен  раст од око 6 процената.

На чему се заснивају прогнозе Централне банке о кретању БДП за ову и расту у следећој години - питаћемо Саву Јаковљевића, генералног директора Сектора за економска истраживања и статистику Народне банке Србије.

Уредник емисије је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи