Рок за подношење захтева за субвенције за тракторе продужен до 30. јуна

Пољопривредници који су заинтересовани за набавку новог трактора, уз подстицај државе до 800 000 динара, моћи ће да се пријаве до 30. јуна, јер је рок за подношење захтева продужен за месец дана. До сада је на конкурс стигло стигло 416 захтева, а више од пола већ је и исплаћено. То је за емисију Недељом за село потврдила директорка Управе за аграрна плаћања Биљана Петровић. Она је такође навела да је на конкурс за младе пољопривреднике стигло 5 500 захтева на којима се још ради, са циљем да сви који испуњавају услове добију субвенције.

Недостатак влаге у земљишту негативно утиче на пшеницу и јечам, али и на друге ратарске културе, посебно у Војводини. Зато се киша жељно чека.

Козарство је исплативо само уколико постоји затворен круг, тврде отац и син Добривој и Владимир Добрић који у Белој Реци код Шапца, поред фарме коза, имају и млекару.

У топличком крају род вишања ове године биће нешто мањи, али се очекују да ће плодови бити крупнији, а откупна цена већа.

У емисији говоримо и о сушењу воћа за које последњих година расте интересовање. О исплативости тог посла разговарали смо са произвођачем Добривојем Станисављевићем.

Уредник и водитељ: Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи