Мере за опоравак туризма

Туризам и угоститељство су међу најугроженијим секторима привреде због пандемије коронавируса. Према проценама Националне асоцијације туристичких агенција YUTA, туристичке агенције имаће губитак између пет и седам милиона евра од почетка године до краја маја.

На које начине би туризам у Србији могао да се опорави? Како подстаћи грађане да одмор проведу у својој земљи - у бањама, етно домаћинствима, планинама? Да ли је управо сада тренутак да се још више унапреди квалитет туристичке понуде? Шта се припрема како би се помогло туристичком сектору да опстане?

Саговорник емисије је Тијана Маљковић, секретар Удружења за туризам и угоститељство Привредне коморе Србије.

Готово све земље у свету суочавају се са сличним проблемима у кључним секторима привреде. Економију ЕУ ове године очекује пад од 7,4 одсто - процене су Европске комисије. Након рецесије историјских размера, наредне године очекују опоравак уз раст од 6 одсто. Како ће чланице Уније изаћи из рецесије, где се очекује најмањи а где највећи пад БДП-а,  шта ће покренути нови привредни циклус у еврозони - питаћемо Александра Међедовића, привредника који живи и ради у Берлину и Истанбулу.

Уредник емисије је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи