Помоћ државе повртарима стигла у прави час

Протекле недеље повртарима, власницима крава, оваца и коза, као и пчеларима старијим од 70 година, почела је да стиже бесповратна помоћ државе, намењена ублажавању последица корона вируса. Млади брачни пар Анабел и Мирко Влчек из Пивница, који се баве органском производњом поврћа, кажу да је помоћ стигла у правом тренутку јер су сада трошкови велики, а прилив мали.

Државну помоћ очекује и произвођач сира из Мартинаца Александар Жилић који је, захваљујући електронској пијаци, и поред ванредног стања и затварања пијаца, успешно продавао своје производе. Зато ће, каже, са том праксом наставити и убудуће.

У Мачви је мраз уништио петину рода јагода на отвореном, а штету су претрпеле и крушке, као и ране сорте шљива. Произвођачи јагода у пластеницима задовољни су родом и квалитетом, али и ценом. Кажу да је на нашем тржишту тренутно права јагма за тим воћем.

На почетку сезоне одбране од града надлежни поручују да је  сигуран оптималан број ракета.

Ове године површине под шећерном репом значајно су повећане. Сетва је завршена у оптималном року па се произвођачи надају и добром роду.

На Продуктној берзи у Новом Саду протекле, скраћене радне недеље забележен је слаб промет и благи пад цена. Почетком седмице кукуруз је продаван по јединственој цени од 16,20 динара за килограм, без ПДВ-а. На крају недеље понуде са нижим ценама нису резултирале закључењем берзанског уговора, што указује на пад цене жутог зрна. Пшеницом и сојом се није трговало.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи