Нема више лечења код куће, у Лесковцу се за дан удвостручио број заражених

У Србији је вирусом корона заражено 2200 људи, преминуло је 58. Највећи број оболелих је у Београду. Жаришта су, према речима лекара и даље Ниш, Ћуприја, Ваљево, а нови град у тој групи је Крушевац. У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 115 пацијента, од којих је пет у изузетно тешком стању. На Новосадском сајму је смештено 38 пацијената са лакшом клиничком сликом. У општој болници у Параћину затворено је Одељење ортопедије, пошто је потврђено да међу запосленима има инфицираних. Нови подаци о епидемиолошкој ситуацији биће саопштени у 15 часова.

Министарство здравља и Институт "Батут" проследили су локалним самоуправама инструкције да сви заражени вирусом корона морају да се лече у ковид болницама или импровизованим болницама у Београду, Нишу, Новом Саду и да више нема лечења код куће. До сада су пацијенти, који нису имали симптоме болести или су имали блажу клиничку слику лечени код куће.

У свету је коронавирусом заражено више од милион 350 хиљада људи, а од последица заразе преминуло је више од 75 хиљада. Највеће жариште су Сједињене Америчке Државе, где је код близу 370 хиљада случајева потврђено присуство Ковида-19. Највише их је и даље у Њујорку, а велики број заражених је и у Њу Џерсију, Мичигену, Луизијани и Калифорнији. У савезној држави Илиноис вирус је регистрован код нешто више од 12 хиљада људи.

Поводом светског Дана здравља, председник Александар Вучић поручио је да нам је данас, више него икад, важно здравље људи и здравствени систем. „Лекари су хероји нашег доба! Помозимо им да сви заједно победимо у овој тешкој борби са опасним, невидљивим непријатељем", наводи се у поруци на Инстаграму. Ресорно министарство је саопштило да здравствени радници 7-ми април обележавају у скафандерима, са заштитним маскама и наочарима на лицима и стрепњом за сваког пацијента.

Српски кошаркаш Милош Теодосић изабран је у идеални тим Евролиге у претходној деценији. Како је објављено на сајту Евролиге, то је резултат гласања навијача, играча и представника медија. Теодосић је наступао на седам фајнл-форова играјући за Олимпијакос и ЦЕ-ЕС-КА и освојио једну титулу, са Московљанима 2016-те године.

Угледни шпански спортски листови "Марка" и "Мундо депортиво" насловну страну данашњег издања посветили су српском фудбалском тренеру Радомиру Антићу, који је јуче у Мадриду преминуо у 72-ој години. Легендарни стручњак оставио је неизбрисив траг на Пиринејима.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара