Вучић: На набавку медицинске опреме Србија потрошила 370 милиона евра

У току је забрана кретања. Почела је јуче у 13 часова и трајаће до сутра ујутру до 5 сати. Колико се поштује полицијски час контролише полиција. 

Још две особе преминуле су претходне ноћи у Клиничком центру Војводине од последица вируса корона, саопштено је из те установе. Реч је о две жене које су биле међу пет пацијената на респираторима и код којих су постојале и придружене болести. У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 95 пацијената позитивних на вирус корона, а три су у изузетно тешком стању и њихово лечење захтева примену механичке вентилације.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је иза нас тешка ноћ када је реч о стању оболелих од вирусакорона. Он је обишао магацин медицинске опреме у Крњешевцима код Старе Пазове и том приликом изјавио да је на набавку опреме до сада потрошено 370 милиона евра, а при томе је плаћено 1.000 респиратора. Како је рекао, у уторак стиже нов авион са опремом и та испорука ће бити најбитнија до сада.

Ново жариште, уз Београд, Ваљево, Ћуприју, Чачак јесте и Нови Пазар који ће у понедељак добити 13 респиратора. За сутра је најављена и посета председника Србије. Најмлађи пацијент заражен вирусом у том граду је осмогодишње дете. Ситуација је алармантна, али под контролом, изјавио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. 

У свету је више од милион и двеста хиљада људи оболело од вируса корона, а умрло је око 65 и по хиљада. Највише заражених је у Сједињеним Америчким Државама, више од 311 хиљада. У Њујорку је преминуло 3 хиљаде људи, а у целој Америци близу 8 и по хиљада. Највише жртава има Италија - више од 15 хиљада.

У Ватикану су, без присуства јавности, почеле верске свечаности током Свете недеље, седмице пред католички Ускрс. Због пандемије вируса корона, папа Фрања, недељну мису служио је у готово празној Базилици светог Петра - присутни су били само његови помоћници и нешто лаика, који су били на удаљености од неколико метара. У Ватикану је потврђено седам случајева вируса корона.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара