Драгић Драго Живковић, фудбалер

Гост 401. емисије је фудбалер Драгић Драго Живковић, једини живи члан такозване „златне генерације Војводине“ за коју је играо од 1946-1948. Неколико месеци је играо и у „Хајдуку“ из Куле, а затим за три тима у Аустралији.

У емисији ће између осталог говорити: како се догодило да игра на позицији халфа? Ко је у новосадску "Славију" донео прву праву фудбалски лопту? Како је Фудбалски клуб "Војводина" преименована у "Слогу", а затим јој враћено првобитно име? О легендарном голгетеру Тодору-Този Веселиновићу. О значају Банета Секулића за његову каријеру, и због чега је чувени тренер на сваки тренинг обавезно доносио и сендвич? О финалним утакмицама Купа Југославије 1951. са загребачким "Динамом". Због чега није прешао у "Партизан", иако је био на проби? Како је средином 50-их реаговало руководство "Хајдука" из Куле када се екипа није пласирала у виши ранг?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 14:05 до 15 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво