Конкурс за ауторе из области стрипа Србија - Француска

Стрип , као девета уметност, има дугу традицију у Француској, али и у Србији. Од прошле године, француско-српска сарадња у области стрипа подигнута је на ниво међудржавног споразума.

Пред нама је први пројекат сарадње у тој области : Конкурс укрштене уметничке резиденције у области стрипа Србија-Француска. Конкурс је плод сарадње Међународног центра за стрип и илустрацију (Ангулем) и Агенције КомуникАрт (Панчево).Стрип-цртачи који буду одабрани добиће прилику да током рада бораве у Француској, односно Србији. О условима конкурса и значају оваквих пројеката за младе ствараоце из Србије и Француске говориће стрип- аутор Александар Зограф (Саша Ракезић) и Бранислав Глумац, координатор пројекта из Француског института у Србији.

Уредник и водитељ: Дубравка Марковић

Музички уредник:Илија Павловић

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]