Новости дана

Председник Александар Вучић дао је налог Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу, у којој руски шпијуни врбују српске агенте, потврдила је премијерка  Ана Брнабић. Уколико се испостави да је све истина, онда ће то бити озбиљно питање и проблем за нас, рекла је Брнабићева за "Блиц". Министар одбране Александар Вулин каже да сутра очекује више информација о наводној шпијунској афери.  Навео  је да је у последња 24 сата, уз начелника ВБА генерала Ђура Јованића, имао више разговора са Врховним војним командантом Александром Вучићем. Додао је како је сигуран да се иза завесе крије и покушај удаљавања Србије од политике војне неутралности. 

У Скупштини је у току ванредна седница са само једном тачком дневног реда - предлог буџета за 2020. годину. План државне касе предвиђа приходе од 1314 и по милијарди динара, расходе од 1334,7 милијарди динара, тако да ће дефицит износити 20,2 милијарде динара, односно 0,3 одсто БДП-а.  Процена је да ће раст бруто друштвеног производа бити 4 одсто, а инфлација 2 одсто.

Лидери највећих британских партија суочили су се у првој предизборној телевизијској дебати. Главне тачке расправе биле су Брегзит и могуће последице напуштања Европске уније. Премијер и лидер Конзервативне партије Борис Џонсон најавио је да ће спровести Брегзит до краја, док је први човек Лабуриста Џереми Корбин поручио да ће о изласку из Уније одлучивати народ.

Међу децом у Србији има велике разлике у условима у којима живе и расту. Најугроженија су сиромашна деца, они који живе у руралним срединама, деца са инвалидитетом, Роми. Приоритет је елиминација дискриминације, насиља и злоупотребе деце, поручила је министарка задужена за демографски развој Славица Ђукић Дејановић на конференцији организованој поводом Међународног дана детета и тридесет година од усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић поднео је оставку, два и по месеца пре истека мандата. Како је пренео портал "Директно", Томашевић није желео да остане до краја мандата, а ни Савез да му понуди нову сарадњу. Томашевић је генерални секретар постао 2015. године. У истом дану и вест да је генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић поднео оставку, два и по месеца пре истека мандата.

Уредници емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Продуцент Срђан Манојловић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи