Романо Тхем

Са таласа Првог Програма Радио Београда слушате емисију Романо Тхем тачно 18 година. Свакодневно, већ скоро 6 и по хиљада пута информишемо вас о темама и догађајима везаних за ромску заједницу, не само у Србији, него широм света. Поносни смо на овај мали јубилеј, тим пре што и наша кућа Радио Београд данас слави 95. рођендан. Хвала вам што сте све ове године били уз нас и надамо се да ћемо још дуго славити рођендане и наш и Радио Београда.

Историчар холокауста Гидеон Грајф апеловао је на папу Фрању, председника и премијера Израела да уклоне спомен плоча у Старом граду у Јерусалиму посвећена хрватском кардиналу Алојзију Степинцу.

Хрватска је у оквиру реформе образовања покренула и израду посебног курикулума културе и језика ромске националне мањине.

У Француској живи око пола милиона Рома, али само један град има градоначелника Рома. У питању је Каракасон на југу Француске који годишње посети више од два милиона људи - али насеље где живе Роми није на туристичкој мапи, а и већина локалног становништва га заобилази.


Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи