Новости дана

У центру Клине ноћас је запаљена је кућа Драга Конића, у којој у тренутку избијања пожара никог није било. То је за  РТС потврдио председник привременог органа општине Клина Божидар Шарковић, наводећи да су полицијске и ватрогасне јединице изашле на терен и угасиле пожар око три сата после поноћи. 

Директор владине канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је најновији напад на српску имовину у општини Клина и оценио да је циљ застрашивање малобројних Срба који су остали да живе у том месту и околним селима. Како је навео, свет треба да чује да се две деценије од окончања сукоба на Космету српске куће и даље пале и да пошаст мржње и екстремизма у нашој јужној покрајини није сузбијена. Ђурић је позвао албанске политичаре да не користе предизборну кампању за упућивање порука мржње и подстицање напада на Србе и њихову имовину, јер су мир и суживот од виталног интереса за будућност оба народа.

Влада Србије ће, у сарадњи са Фондацијом "Тијана Јурић", ускоро размотрити могућности за увођење чувеног "Амбер алерт" системА за обавештавање јавности у случају несталог детета. То је у Суботици, на четвртој конференцији о безбедности деце коју организује Фондација Јурић, најавила премијерка Ана Брнабић. Директор фондације, Игор Јурић, учесницима је предочио све предности Амбер алерт система које су се већ показале у Америци и у Европи. Увођење би требало да прати и Делегација Европске Уније у Србији.

Обилазећи полицијску Управу у Врању министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио једа да на је подручју Пчињског округа смањен број кривичних дела, али има простора да се унапреди рад полиције, јачањем капацитета. Набавиће нова возила и технику, ангажоваће нове људе, са завршене Полицијске академије, и искусне оперативце за рад на најсложенијим случајевима. Безбедносна ситуација је стабилна.

У полуфиналу Европског првенства, одбојкаши Србије од 21 час играју у Паризу против Француске. Пренос је на Првом програму наше телевизије. Први финалиста је Словенија, која је победила Пољску.  

Уредник и водитељ Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи