Новости дана

У Палати Србија одржан је састанак председника Александра Вучића, политичких представника Срба и најзначајнијих институција Србије на Косову и Метохији. То је први састанак после победе Српске листе на изборима за председнике четири општине на северу покрајине и пред обраћање председника Вучића у Скупштини, на посебној седници о Косову и Метохији. После састанка, председник Александар Вучић изјавио да су припремљене јаке мере као одговор на понашање Приштине. Најављује да ће детаљније о мерама говорити после састанка у Паризу. Председник Вучић позвао међународну заједницу да спречи намеру Приштине да хапси Србе. Знамо да је Росу у приправности, каже Александар Вучић.

Британска премијерка Тереза Меј поднеће оставку седмог јуна. Председница владе је навела да ће уступити место новом лидеру Конзервативне партије, који  треба да до краја спроведе излазак Уједињеног Краљевства из Европске уније. О оставци се спекулише већ неколико дана, будући да нови предлог Мејове о споразуму о Брегзиту није ни дошао на дневни ред парламента, а поједини конзервативци су  најављивали да ће јој изгласати неповерење уколико сама не оде са премијерског места. 

Избори за чланове Европског парламента одржани су у Великој Британији и Холандији, а у већини земаља Уније гласаће се у недељу. У Холандији је, према излазним анкетама, највише гласова освојила Лабуристичка партија. У Великој Британији стотине грађана било је онемогућено да гласа због административних грешака. Нису саопштени званични прелиминарни резултати избора.

Дан словенске писмености и културе биће обележен бројним манифестацијама у Београду и Србији. Традиционално се прославља 24-ог маја као сећање на дан када су 863-ће године, светитељи Ћирило и Методије кренули на мисионарски пут међу Словене у Моравску. Влада Србије усвојила је Предлог закона да се 24-ти мај - Дан Ћирила и Методија као државни празник обележава радно.

Душица Жегарац, доајен српске и југословенске кинематографије, преминула у 76. години.

Никола Јокић потврдио да ће играти за кошаркашку репрезентацију на Светском првенству.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се