Доживети стоту

Прве минуте емисије посветићемо Камерном хору Геронтолошког центра Београд "Смиље". О талентованој дружини педесетак певача сениора, о наступима и песмама које их спајају говориће диригент Вукица Смиљанић и чланови "Смиља".

Подсетићемо се и добрих људи из нашег комшилука. Један од њих, Ренато Грбић, спасао је од сигурне смрти 30 људи који су, скоком са Панчевачког моста у Дунав, покушали  себи да одузму живот.

А да доброта, упркос свему, "станује" на овим просторима потврдиће и Снежана Цветковић из Црвеног крста у Великој Плани. Цео живот је провела у тој хуманитарној организацији и несебично помагала људима у невољи.

Сетићемо се и дана када је у нашој емисији гостовао  фудбалер  Драгослав Шекуларац. Иако се преселио у вечност, популарни  Шеки је оставио неизбрисив траг у југословенском фудбалу и још за живота постао легенда.

Време за добру књигу резервисали смо за документарни роман Леона Погелшека и Славка Прегла "Тајна се зове Ерих Шломовић", уз приказ Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

Насловна страна  - Камерни хор "Смиље" (Фото: Дом за старе Карабурма)

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]