Доживети стоту

Како помоћи неговатељима који годинама брину о старијим члановима породице? Зашто је важно да и они имају подршку и право на предах? О формалним и неформалним неговатељима и њиховој улози у збрињавању старијих болесних особа, разговараћемо са Горданом Миловановић, председницом Удружења центра за подршку и инклузију „Help net“.

Рубрику за здравље посвећујемо новој методи психотерапије - виброакустичној рехабилитацији. Реч је о новом специјализованом лечењу корисном за све узрасте - од беба до стогодишњака. О добробитима виброакустичне терапије говориће Славица Дејковић, психотерапеут у Геронтолошком центру у Јагодини.

А радио-таласима ћемо запловити и у свет „Новогодишњег вашара" руско-српског занатства. Манифестација, девета по реду, недавно је отворена у београдској Галерији „Прогрес", и о тајнама вредних руку двају народа сазнаћемо више од наше новинарке Јоване Обренић.

Време за добру књигу резервисали смо за најновији роман Љиљане Шарац „Старија" у којој је описана љубав млађег мушкарца и старије жене. Иако су у већини земаља такве везе табу тема, оне одвајкада постоје. Светлана Младеновић ће се, кроз визуру романа "Старија", осврнути управо на те забрањене љубави.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво