Спортски споменар

Гост 326. емисије је рукометаш Богосав Перић, рекордер панчевачког “Динама” са 714 одиграних утакмица и 2448 потигнутих голова. Успешно је играо на више места у тиму. Као репрезентативац Југославије освајач је бронзане медаље на Светском првенству у Источној Немачкој 1974. Са великим успехом је тренирао 20-ак тимова у некадашњој Југославији и Италији. Био је члан селекторске комисије репрезентације Југославије и селектор Туниса.

У емисији ће између осталог говорити: о својим рукометним почецима у Панчеву, занимљивостима и анегдотама током припрема за Светско првенство 1974, о легендарном Браниславу Покрајцу с којим је годинама играо у панчевачком Динаму и државном тиму, о свом сину Дејану Перићу, својевремено најбољем голману света, сада успешном тренеру. Чућете и несвакидашњу причу како су се његови родитељи упознали по изласку из конценрационог логора после завршетка Другог светсгог рата.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд од 16 до 17 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]