Таласање - Шетња

Конференција „Startup екосистем Србија“ одржаће се 27. октобра у Београду у реализацији Привредне коморе Србије и Привредног форума младих, а уз подршку Развојне агенције Србије. Ово је прва конференција чији ће фокус бити на бирократији и правној регулативи, као препрекама за развој startap екосистема, а биће речи и о истраживањима алтернативних извора финансијске подршке оваквим пројектима.

На конференцији ће учествовати и представници најразвијенијих европских стартап екосистема - Финске, Израела и Немачке, како би дискутовали о позитивним правним регулативама које су усвојиле њихове земље.

Мултидисциплинарни уметник Драган Илић, као специјални гост Фестивала С.У.Т.Р.А. у Музеју науке и технике представиће публици свој богат опус - цртеже, инсталације и перформансе.

На овогодишњем фестивалу Ars Electronica у Линцу, представио се перформансом/инсталацијом RoboAction A1K1, када је, прикачен на програмирану роботску руку, "цртао" истовремено са 900 графитних оловака, графита и уљаних пастела (штапића) по великим комадима папира креирајући специфични визуелни стил.

У МНТ ће представити и најновија истраживања спајања робота и BCI технологије (директно управљање човековим мозгом) у цилју реализације својих идеја, као и рад на пољу вештачке интелигенције

Фестивал С.У.Т.Р.А. одржава се у оквиру манифестације X означава место", којом Музеј науке и технике обележава 27 година постојања.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се