Време спорта и разоноде

И овог викенда пратимо спортска дешавања и извештавамо о резултатима утакмица, а говоримо и о позоришним и филмским премијерама, изложбама, концертима и другим културно-уметничким манифестацијама. На почетку емисије, у оквиру редовне рубрике `Легенде`, коју припрема Томислав Сантрач, чућемо репризу разговора са прослављеним фудбалером Драганом Холцером, који је преминуо пре три дана у Сплиту.

Пратићемо дешавања на дербију женске фудбалске лиге између Машинца и Спартака, чути причу о женском рукометном клубу Извор ББ из Аранђеловца, а Мирослав Нешић уводи нас у 5. европско првенство у одбојци чији је домаћин Холандија, уз јављања с првог меча наше репрезентације, против селекције Немачке. У Лајковцу се игра Балкански куп за одбојкашице, у финалу се састају Железничар и турски Трабзон, уочи овог меча причамо са тренером наших представница, Николом Јерковићем.

Овог викенда у Бечу се одржавају Дани европске баштине, у Горњем Милановцу фестивал `Кратки метар`, у Нишу Дани Јапана, у Новом Саду конгрес `Исхрана будућности данас и сутра`. У Краљеву се сутра одвијају такмичења у мото спорту, у Куршумлији рокери свирају за помоћ 10-годишњој Дуњи Јовановић, у Београду су актуелни Фестивал сензуалног плеса, други Београдски сакспиријенс фестивал, пети по реду Стенд ап фест, као и други регионални фестивал кафе, чаја и топлих напитака `Кофи фест`.

У гостима нам је млада пијанисткиња Далида Грмуша, уочи новог солистичког концерта, као и писац Татјана Вилимоновић, која најављује промоцију свог новог романа `Сунце је и данас ту`. С њом је и Невена Јовановић из ФИБИ организације за слепе и слабовиде особе, која поставља аудио издање ове књиге.

У спортској дворани у Шумицама дешава се Европски куп у џудоу. Позориште за децу у Крагујевцу освојило је награде на међународним фестивалима у Бугојну и Подгорици, ових дана имају и премијеру представе `Петар Пан`. Глумица Исидора Рајковић говори о премијери представе Књажевско-српског театра у  Крагујевцу `Јелисавети љубавни јади због молера`. У Горњем Милановцу премијера кабареа за малишане `Деца не излазе из моде`. У гостима нам је млада глумица Јелена Тркуља из позоришта `Бошко Буха`, поводом недавне премијере представе `Краљ комедије`.

Бележимо и бројне изложбе: Јасне Вишњић у студију `Шунд` у Чумићевом сокачету, Сузане Џелетовић у Крагујевцу, `Прича о хлебу` Народног музеја из Краљева, `Историја писана модом` у Музеју града Новог Сада, изложбу о Народном позоришту `Тоша Јовановић` из Зрењанина. У клутурном центру `Град` вечерас је музички `Градски клинч`, у СКЦ-у 13. међународни салон стрипа, манифестација `Грожђедарје` сутра је у ресторану `Стенка`, радионица `Осети уметност` у новосадској Галерији Матице српске,чућемо и Милицу Јефтимијевић Лилић, нашег истакнутог писца, чија је збирка песама `Ватра и слово` недавно објављена у Барију, на италијанском језику. Карикатуриста Александар Блатник има нову награду, овога пута из Вршца. У Нишу се од 2. до 4.октобра одржава сајам аутомобила.

Из града на Нишави стиже нам и сјајна џез група `Ејот`, са големим дискографским искуством у иностранству, ови момци вечерас имају концерт у Дому омладине Београда. Занимљива је и прича о особама трећег доба које све више пажње поклањају компјутерима, макар да би лакше комуницирали са својим најмилијима. Бројни бесплатни курсеви за њих по правилу су попуњени до последњег места. Неизоставни део емисије је и предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства и академика гастрономије Милијана Стојанића, који се данас јавља са Жупске бербе у Александровцу.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се