Читај ми!

Инвентар образовања

У циклусу „Инвентар образовања“, од понедељка, 26. септембра, до недеље, 1. октобра, можете слушати прилоге из зборника препознатљивих појмова који асоцирају на образовање. Аутори су сарадници Лабoраторије образовних стратегија Института за филозофију и друштвену теорију.

Реч је о једном неуобичајеном покушају да се попише све оно што везујемо за образовање. То пописивање је уједно подразумевало и проналажење и откривање ствари које треба да буду пописане, а уједно и сва она сећања и сентименте који неминовно прате пописане ствари. Списак, дакле, није био унапред задат већ је настао појединачним иницијативама аутора који су током обраде појединих појмова деловали с позиција матичних дисциплина и властитог менталног инвентара. Коришћена је притом етимологија с намером да се укаже на диверзитет значења појма и различите рецепције у различитим историјским и културним контекстима, развојна перспектива, проблемски/критички приступ у којем је појам фигурирао као тачка преламања различитих традиција конципирања образовне политике и њеног вредносног оквира, синтетички метод, али нису изостале ни идиосинкратичке ауторефлексије. Стилски израз се разликовао, од скоро у потпуности академских кратких текстова до не толико конвенционалних, али подједнако вредних израза. Нису изостали ни прилози у којима лични доживљај игра пресудну улогу.

Слушаоци нашег програма имаће прилику да прате прилоге о академији, амфитеатру, библиотеци, дипломи, дневнику, клупи, гимназији, гумици, катедри, кликеру, креди, пруту, пушкици, униформи, универзитету и звону.

Читају: Душица Мијатовић и Александар Божовић
Уредница: Оливера Нушић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара