Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо одабране нумере са албума „I Don't Know Who Need to Hear This” кантауторке Саре Бет Томберлин, који је крајем априла објавила издавачка кућа Седл Крик.

Ова америчка уметница пажњу музичке јавности привукла је дебитантским издањем At Weddings из 2018. године, а снимила га је сама у кућним условима и у цркви, будући да је одрастала у конзервативном баптистичком окружењу.

Албум који представљамо у емисији је уједно и њено прво издање које је забележила у правим студијским условима. Томберлинова и чланови бенда су све нумере снимили уживо за само две недеље, седећи на поду у кругу у студију у Бруклину. Инструментацију чине синтисајзери, акустична гитара, виолончело, клавир, једноставне удараљке, кларинет и саксофон, без додатних ефеката, на које се надовезује њен често удвојени вокал,

Намера албума је, како истиче Томберлинова, да се истражи и осети простор који нас окружује, те да се створи такозвани олтар за осећања. Она даље објашњава да олтар о којем говори представља духовни простор који је више повезан са вештичарењем, него са хришћанством. Ову интимну атмосферу албума даље појачавају продукцијске интервенције којима се код слушаоца ствара утисак да се налази у центру тог простора у којем све одзвања, окружен овим уметницима и њиховим музицирањем.

Ауторка Јелена Дамјановић



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара