Сублимне фреквенције

Представићемо одабране нумере са албума „Florist” истоименог инди састава који предводи кантауторка Емили Спраг. Ово издање објавила је крајем јула издавачка кућа Double Double Whammy.

Састав Florist основан је 2013. године и до сада су објавили три студијска издања. Премда је састав деловао у Бруклину, Спрагова се 2018. године преселила у Лос Анђелес и самостално објавила албум Emily Alone, који сте већ имали прилику да слушате на нашим таласима. Ипак, ова уметница се убрзо након тога вратила у Њујорк и удружила са члановима бенда радећи на најновијем албуму, Florist.

Уместо стандардног процеса и рада у студију са скицама песама које је приредила Емили Спраг, овај квартет се за потребе најновијег албума преселио у изнајмљену кућу у долини реке Хадсон, како би сви заједно и равноправно учествовали у целокупном стваралачком процесу. На трему ове куће су поставили опрему за снимање и пустили да музицирање постане део свакодневнице - тако, на пример, после сваке обимније песме на албуму долази до смиривања звука, како би у снимак продрли и амбијентални звуци који су их окруживали.

Албум Florist је интимно, колаборативно, делимично импровизаторско издање, окренуто дому, природи и породици. На њему се налази девет инструментала и десет песама које заобилазе класичну форму, те представљају аутентичан стваралачки приступ ових уметника.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара