Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо нумере са двоструког издања „Once Twice Melody” дуа Beach House, који је 18. фебруара објавила издавачка кућа Бела Јунион.

Након седам албума и више од 15 године музичке каријере, овај двојац из Балтимора, који чине Викторија Легран и Алекс Скали, учврстио је позицију водећег представника жанра дрим-попа, уз константно редефинисање и развијање постулата овог музичког правца.

Најновији албум је њихово прво издање које су у потпуности сами продуцирали, и објављивали у секвенцама, те је осамнаест песама представљено је кроз четири поглавља у протеклих неколико месеци. Поред тога, ово је први пут да је дуо Beach House искористио живе снимке гудачког ансамбла. Тако је њихов препознатљиви звук постао богатији, са примесама филмске музике, а скоро свака могућност за тишину испуњена је ревербима различитих звукова, синтисајзера или гудачких инструмената. Инструментаријум чине акустичне гитаре, вокодери, аналогни синтисајзери уз неочекивана акордска решења, са идејом да се нагласе контрасти и величанственост, односно звучно богатство овог издања. Са друге стране, текстови не успевају да прате музику, а критичари истичу да им недостаје довољно узбуђења о теми коју обрађују - раскиду. Стога је зајклучак да је музика та која успоставља наративни ток, носећи целокупуну емоционалну тежину албума.

Уредница Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи