Читај ми!

Век хармонике

Одабране нумере са албума „Антиквитети – музика за виолу и хармонику”, јапанских уметница Нобуко Имаи и Мие Мики.

У опису албума, који је 2004. године објавила дискографска кућа БИС, побројани су сви његови "састојци" – једна од водећих виолисткиња на свету, затим хармоникашица ретког талента и музичке маште, програм заснован на ренесансним хармонијама и ритмовима и барокним ремек-делима и топла акустика цркве из 14. века – а њихов спој резултирао је албумом који се креће од медитативних Даулендових композиција до екстровертног Италијанског концерта Јохана Себастијана Баха.

Заједничко деловање ових дугогодишњих сарадница критика оцењује као величанствени спој, истичући мајсторство којим су успеле да споје звучности својих инструмената. Нобуко Имаи и Мие Мики до сада су снимиле више награђиваних албума за ову угледну шведску дискографску кућу.

У вечерашњој емисији слушаћете: Мотет број 23 – Феликс Вирго и Рондо број 14 Гијома де Машоа, Италијански концерт Јохана Себастијана Баха, прву павану из Збирке композиција за ансамбл виола и лауту Лакриме или седам суза Џона Дауленда, шансоне Хајнриха Исака и Сонату за виолу и чембало број 1 у Ге-дуру Јохана Себастијана Баха.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво