Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо остварења канадске кантауторке Лорен Спир која наступа под именом Ле Рен.

На почетку емисије слушаћете нумере са њеног дебитантског албума Leftovers, који је пре неколико дана објавила издавачка кућа Secretly Canadian. Премда је планирала да ово издање сними почетком 2020. године у Лос Анђелесу, због пандемије коронавируса била је принуђена да све планове одложи. Зато је Спирова време у изолацији искористила да обради неке старе песме, те да дешавања из прошлости представи у новим песмама. Сам назив албум Leftovers односно Остаци, како истиче ауторка, указује управо на скуп осећања и тренутака из прошлости који се одражавају на ситуације у данашњем времену. Песме су засноване на личним причама о различитим односима, онима које делимо са мајкама, љубавницима и пријатељима. Кроз десет нумера, она истражује различите видове интимности, искуство преплитања свог света са туђим, као и страх и лепоту који долазе са тим.

Уз врло педантну продукцију и аранжмане засноване највећим делом на гитарској пратњи и гласу, Спирова је свој музички језик засновала на фолк свету кантауторских икона као што су Џони Мичел и Керен Далтон, као и њених савременица - Адријане Ленкер, Џесике Прет и Лоре Марлинг.

У другом делу емисије чућете нумере са и-пија Morning & Melancholia ове канадске кантауторке, објављеног 2020. године. Ово издање је скуп сећања на њеног трагично преминулог дечка, који је настрадао у саобраћаној несрећи 2018. године. Стога је овај и-пи, како истиче ауторка, посредник у туговању, сећању и о томе како живети са сталним осећајем губитка, кроз свет кантрија и фолка из седамдесетих година прошлог века.

Уредница Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи