Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Daddy′s Homе” Ени Кларк која наступа под именом St. Vincent. Ово издање објавила је пре неколико дана издавачка кућа Loma Vista Recordings.

Ени Кларк, односно Сент Винсент, појавила се на музичкој сцени 2007. године, када је објавила хваљени дебитантски албум Marry me. Са четвртим издањем награђена је Греми наградом за најбољи албум 2014. године. Током зиме 2019, након што је освојила још две Греми награде, њен отац је пуштен из затвора и управо тада је почела да пише песме које је објавила на албуму који емитујемо у вечерашњој емисији. Тако је, како сама истиче, затворила један животни циклус који је започео са његовим хапшењем 2010. године. Вратила се плочама које јој је поклонио отац, са музиком из 70-их година 20. века, а које су јој послужиле као непосредна инспирација за овај албум. Иако је само насловна нумера посвећена њеном оцу и његовом хапшењу, а потом и ослобађању, његово присуство суптилно се провлачи кроз цео албум, кроз теме о родитељству и деци.

Музички, Кларкова прави отклон од поп издања Masseduction из 2017. године. Премда је радила са истим продуцентима и музичарима као и на претходном албуму, овог пута окренула са фанк музици 70-их година, кроз покретне, али неправилне ритмове, синтисајзерски звук, уз акустични гитарски звук кантаутора из истог периода. Кларкова овим стиловима не приступа у контексту омажа, већ они више звуче као својеврсне разигране пародије, у којима се поиграва са њиховим специфичним, препознатљивим одликама.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић 



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво