Сублимне фреквенције

У вечерашњој емисији представићемо албум „Waking the Dreaming Body” Кариме Вокер, који је у фебруару ове године објавила издавачка кућа Keeled Scales.

Карима Вокер, америчка уметница из Аризоне, у својој музици прожима искуства дизнајерке звука која ствара сопствене звучне светове и кантауторства. Свој најновији албум створила је са намером да дубље истражи, артикулише и још више приближи ова два света. Сама је написала, снимила и продуцирала све нумере, премда то није била њена иницијална намера. Наиме, због изненадне болести, а потом и пандемије корона вируса која је уследила, била је принуђена да откаже снимања у Њујорку, те је најновији плочу снимила у импровизованом кућном студију у Аризони. Карима Вокер је тако, неколико месеци, провела сређујући и аранжирајући наснимљене деонице синтисајзера, гитаре, клавира, удараљки, теренских снимака, снимака са трака и свог гласа. Циљ јој је био да створи аранжмане који постепено бујају и развијају се, пратећи људски дах и ритмове који нас окружују, истовремено повезивајући своје тело са светом природе. 

Резултат је албум Waking the Dreaming Body, који осцилира између богатих текстура амбијенталних композиција Кариме Вокер и мелодичности и меланхолије њеног кантауторског израза, уз наратив о трагању за дубљим значењима подсвесних мисли.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара