Грамофонија – Виолински концерти М. Бруха и Ф. Менделсона

Репродукујемо снимке са плоче продукцијске куће Дека из 1956. године, које је забележио виолиниста Алфредо Камполи са члановима Новог симфонијског оркестра и Лондонске филхармоније.

Поред тога што је био врстан виолиниста и играч бриџа, Камполи је остао упамћен и по својој љубави према снимању и аудио технологији. Још је у периоду пре Другог светског рата повремено остваривао радијске снимке уз неколико шелак плоча, поред различитих кућних сниматељских сесија које је редовно приређивао, готово до краја живота. Од средине педесетих година и замаха лонг плеј плоча, Камполијеви снимци, професионални и аматерски су почели да бивају масовно објављивани пружајући публици редак увид у приватну и професионалну сферу живота овог уметника. Откривање нових снимака практично траје и данас уз повремена реиздања на плочама и дигиталним носачима. Због тога његови албуми често садрже записе настале у различитим приликама и са различитим ансамблима, као што је случај и са Декиним издањем које вечерас представљамо. На овој плочи Камполи свира у пратњи лондонских оркестара са којима је најчешће наступао, започевши сарадњу са њима још тридесетих година двадесетог века.

Значајно је поменути још и то да је овај албум објављен у неколико верзија у периоду између средине педесетих и краја шездесетих година те су доступне моно и стерео варијанте ових снимака. Такође, записи које емитујемо су често комбиновани са другим снимцима и лиценцирани другим издавачима те је укупан број реиздања врло тешко утврдити, посебно због нових плоча које се и даље објављују.

Аутор Милан Милојковић
Уредница Сања Куњадић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи