Читај ми!

Светске музичке позорнице

Дела Феликса Менделсона (увертира Хебриди – Фингалова пећина и Други клавирски концерт у де молу, опус 40) и Антоњина Дворжака (Седма симфонија у де молу, опус 70).

Репродуковаћемо снимак концерта одржаног 30. јануара ове године у Великој дворани бечког Музикферајна. Првобитно је требало да на овом концерту наступе Бечки филхармоничари, међутим, дошло је до измене у програму, па су вече испуниле интерпретације Бечког симфонијског оркестра под управом Енрикеа Мацоле. Солисткиња на концерту била је пијанисткиња Јасминка Станчул.

Рођена у Суботици 1965. године, Јасминка Станчул је након освајања специјалне награде на Бетовеновом међународном пијанистичком такмичењу у Бечу 1989, започела плодну светску каријеру, као солиста и у оквиру камерних ансамбала. Критичари као изузетне издвајају њене наступе са Брамсовим тријом из Беча, чији је стални члан, као и са Бечким гудачким квартетом. Честа је гошћа и бројних међународних музичких фестивала. Од 2013. године Јасминка Станчул ради као професор на Музичкој академији у Љубљани, а чланица је и жирија на бројним међународним пијанистичким такмичењима.

Уредница: Ирина Максимовић Шашић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво